Vrijwilligers

 

Zowel het bestuur als de mensen die de scholen bezoeken zijn vrijwilligers. Iedereen zet zich dus onbezoldigd in voor (On)Beperkt 4 life. Alleen daadwerkelijk gemaakte kosten en aankopen die worden gedaan ten behoeve van de uitoefening van alle activiteiten worden vergoed.

“Beleef en Leer”

Irma Janssen

Irma Janssen

Secretariaat / vrijwilliger

Hoi, ik ben Irma Janssen en een van de mede-oprichters van stichting (On)Beperkt 4 life. Ik ben getrouwd met Piëtro en heb 2 kids, Inge en Tom. Ze zijn alle drie actief achter de schermen.
 
Ik ben grotendeels rolstoel-gebonden door een CRPS. Geen nood, ik geniet volop van het leven en beleef veel plezier aan het bezoeken van de scholen en de spelontwikkeling. Uiteraard vind ik het heel erg prettig om met dit fantastische team op te trekken. We zijn 1 grote familie. Iedereen wordt zoveel mogelijk in zijn of haar kracht gezet. Daarnaast respecteren we elkaar allemaal zoals we zijn.
Laat daar nu de kracht van onze stichting in zitten.
Piëtro Janssen

Piëtro Janssen

Penningmeester / vrijwilliger

Ik ben Piëtro Janssen en heb Asperger, een vorm van autisme. Je zult mij niet gauw op school tegenkomen, maar indien nood aan de man is help ik uit.
Samen met mijn zoon Tom maak ik de spellen en de kistjes van hout voor de spellen. Zo zijn alle spellen 3 keer van een vernislaag voorzien, zodat alles goed schoon te maken is.
We maken veel van de spellen samen en testen deze ook goed uit, voordat ze mee naar scholen gaan. Ik vind het leuk om samen met Irma en de andere teamleden te brainstormen om spellen te ontwikkelen en te maken.
Jo Tummers

Jo Tummers

Vrijwilliger

Ik ben geboren met de aandoening spina bifida aperta, in de wandelgangen beter bekend als een “open ruggetje.” Hierdoor ben ik volledig rolstoelafhankelijk.
 
Ik doe mee aan (On)Beperkt 4 Life omdat ik het belangrijk vind dat mensen al op jonge leeftijd in aanraking komen met de gehandicapte medemens, zodat we hopelijk een toekomstige generatie krijgen van mensen die daar niet vreemd van op kijkt. Ik hoop dat mede hierdoor de integratie van mensen met een beperking in Nederland verder verbetert.
 
In mijn vrije tijd lees ik graag, besteed ik veel tijd achter mijn computer en is muziek luisteren een echte passie. Mijn muzieksmaak is heel breed: van klassiek tot symfonische metal.
Rens Tummers

Rens Tummers

Vrijwilliger

Ik ben Rens Tummers, 29 jaar. Ik heb een NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Hierdoor is mijn evenwicht verstoord en loop ik met een rollator. Dit is het gevolg van een auto ongeluk en een hersentumor. Tijdens de revalidatie heb ik nagedacht over dagbesteding.
 
Ik merk dat veel mensen niet weten hoe ze moeten reageren op me. Ik ben open en eerlijk over wat gebeurd is. Bij deze stichting geven we kinderen een kijkje in ons leven. Zo komt het onderwerp “gehandicapt zijn” ter sprake en vergroot dit begrip. Dit vind ik een heel mooi doel en daarom maak ik graag deel uit van deze groep.
Elly Meyers

Elly Meyers

Voorzitter / vrijwilliger

Ik ben Elly Meyers en liefst 61 jaar jong.Ik ben volledig blind en heb Gilles de la Tourette wat nogal voor hilarische situaties kan zorgen. Ik piep en blaf geluiden. Verder heb ik de liefste geleidehond van de hele wereld, Jillz. Daarnaast ga ik een opleiding volgen voor rouwverwerkingscoach voor mensen die hun huisdier verliezen. Ook ben ik pastoraal medewerkster bij mijn kerkgemeenschap.
 
Ik heb 3 passies, zingen, koken en (On)Beperkt 4 Life. Ik woon volledig zelfstandig.
 
Ik houd ervan om veel en vaak met Jillz te wandelen. Ook verzamel ik heel veel piepbeestjes. Met squeezies maak je mij erg blij.
Kortom: ik hou ervan om met mensen en met dieren om te gaan.
Ik geniet ervan om met kinderen om te gaan en daarbij is (On)Beperkt 4 Life mij op het lijf geschreven.
Jillz

Jillz

Geleidehond

Hallo woef, waf, ik ben Jillz, de geleidehond) van Elly Meyers. Ik word op 6 november 2021 alweer 6 jaar oud.
Ik ben zoals Elly altijd zegt: een mooie blonde stoot, ofwel een “lekker wijf”.  Ze noemen mij Labrador, dat is mijn merk/ras. Ik ben verzot op snoepen, nou ja, mijn baasje geeft mij wel alleen maar verantwoorde snoep! Woef, woef. Maar ja, bij gebrek aan beter – want ik vind andere dingen uiteraard veel lekkerder – moet ik het helaas doen met gezonde snoep.
Ik weet dat ze het goed bedoelt, anders moet ik op dieet van de KNGF waar ik jaarlijks mijn keuring krijg. Als ik te zwaar word, moet ik afvallen!
Verder zijn mijn vrouwtje en ik een supermatch. Ik ben razend enthousiast als ik weer mee naar school toe mag en als ik mijn “reserve” baasjes weer zie. Lebber, lebber, lebber!!!
Jerome Theuns

Jerome Theuns

Vrijwilliger

Hallo, ik ben Jerome en ik heb autisme. Hierdoor kan ik soms wat anders overkomen dan je zou verwachten of kan ik minder goed omgaan met veel prikkels. Rust helpt dan. Verder houd ik van humor, lekker eten en ben ik graag in de buitenlucht.
Jos Bours

Jos Bours

Vrijwilliger

Ik heb een geweldige vrouw,  een dochter en een zoon. Verder ook een kleindochter wat mij dus opa maakt.
 
Er is tijdens mijn werkzaamheden als bedrijfsrechercheur bij de NVD een aanslag op mij gepleegd vanuit de onderwereld. Hierdoor heb ik een maand in coma gelegen en hersenletsel opgelopen. Als gevolg hiervan ben ik rolstoel afhankelijk geworden. Tevens ben ik spastisch geworden en heb ik Gilles de la Tourette.
 
Alles bij elkaar alle ingrediënten om een heerlijk leven te hebben.
Marcel Herfs

Marcel Herfs

Vrijwilliger

Ik ben Marcel Herfs, geboren en getogen in het mooie Limburg. Als enige jongen in een gezin met 3 kinderen. Het gelukkige gezinsleven heeft me houvast en stabiliteit gegeven in mijn latere leven.
 
In 2010 was mijn zicht dermate verslechterd dat ik helaas hiermee moest stoppen. In 2016 heb ik 30 weken lang gerevalideerd. Een onderdeel van de revalidatie bestond uit creatieve vakken zoals muziek, houtbewerking, boetseren, speksteen bewerken, e.d. Ik ontdekte daar dat ik over een behoorlijke portie creativiteit beschik.
 
Een groot nadeel van boetseren of schilderen is voor mij dat ik mijn eigen creaties nauwelijks kan zien. Daarom begon ik te boetseren met woorden, ofwel schrijven. Voor mij verdwijnt de fysieke omgeving steeds meer in een dikke mist; als ik schrijf verschijnt de wereld die ik in mijn boeken omschrijf, haarscherp op mijn zieke netvlies.
Lea Timmermans

Lea Timmermans

Vrijwilliger

k ben Lea Timmermans, woonachtig in Beegden.
 
Ik ben van beroep verpleegkundige en 20 jaar werkzaam geweest bij academisch centrum voor epileptologie “Kempenhaege”. Ik ben na mijn CVA (herseninfarct waardoor ik halfzijdig verlamd ben), afgekeurd en nu doe ik vrijwilligerswerk bij stichting (On)Beperkt 4 Life en bij buurthulp Beegden.
 
Mijn hobby’s zijn: reizen, lezen en wandelen voor zover als dit met mijn handicap nog mogelijk is.
Jack Hulleman

Jack Hulleman

Vrijwilliger

Ik ben Jack Hulleman,  woonachtig binnen de stichting Pergamijn. Ik heb een licht verstandelijke beperking waardoor ik niet zo goed kan rekenen. Daarnaast heb ik ook nog een evenwichtsstoornis, hierdoor fiets ik op een elektrische driewieler.
 
Ik werk binnen Pergamijn voor het mediateam en doe hier onder andere: fotografie, presenteren, filmen en radio maken. Verder werk ik ook nog voor stichting (On)Beperkt 4 Life waarmee ik 2 ochtenden per week scholen bezoek
 
Mijn hobby’s zijn naar pretparken gaan, Netflix kijken, met vrienden samen zijn en gamen. Ik vind het heel leuk binnen het team van (On)Beperkt 4 Life.
Jacques Rietbergen

Jacques Rietbergen

Vrijwilliger

Hallo, Ik ben Jacques Rietbergen en word ook wel Jac genoemd. Ik ben van origine timmerman en heb bij Helwig gewerkt tot aan mijn pensioen.
 
Ik ben sinds 2019 weduwnaar nadat mijn vrouw Gerrie is overleden aan een spierziekte. Ik heb een dochter die Serena heet. Ik heb de nodige hobby’s en dat zijn naar het theater en concerten gaan, timmeren, aerobic en salsa dansen. Ook doe ik nog zitbadminton. Ik heb in het verleden hartritmestoornissen gehad waarvoor ik 7 operaties heb gehad en ik ben in het bezit van een nieuwe knie sinds 2019. Daarnaast ben ik bekend met tinnitus.
 
Ik ga met veel plezier 2 ochtenden mee met stichting (On)Beperkt 4 Life. Je leert de kinderen spelenderwijs wat een handicap hebben inhoudt en de reactie die ik krijg van de kinderen doet mij erg goed. Ik hoop dat ik nog heel lang deel kan en mag uitmaken van deze leuke groep.
Angeline Huijs

Angeline Huijs

Vrijwilliger

Hallo, ik ben Angeline Huijs en ik ben getrouwd met Jan Traets.
Wij wonen sinds 2,5 jaar weer in ons eigen Stein, waar we heel blij mee zijn. 
Ook zijn wij elkaars mantelzorgers, en zo kunnen we ons met wat hulp van links en rechts prima redden.
 
Ik heb CRPS en gebruik daarom ook hulpmiddelen, al naar gelang ik ze nodig heb, variërend van krukken, rollator, rolstoel of scootmobiel. Dit alles om zo (on)beperkt mogelijk te blijven.
 
Na dit alles op orde te hebben werd het de hoogste tijd om weer iets leuks te gaan doen en zo kwam ik bij (On)Beperkt 4 life terecht. Wat ben ik hier blij mee, wat een interessante en vooral gezellige en leerzame club. En wat vind ik het leuk om weer op deze manier met kinderen bezig te mogen zijn.
 
Verdere hobbies zijn  koken , lezen, handwerken, buiten zijn, yoga/zwemmen, en niet te vergeten ik speel al heel lang mandoline, Ook hier word ik helemaal blij van.
 
Tom Janssen

Tom Janssen

Vrijwilliger

Ik ben Tom Janssen en ik heb ppd-nos.
Ik werk eigenlijk alleen achter de schermen omdat ik een full-time job in de afbouw sector werk.
Ik maak samen met mijn vader de spellen en de houten spelkisten.
Daarnaast vind ik het erg leuk om samen de spellen uit te testen.

Bart Elshout

Bart Elshout

Vrijwilliger

Ik ben Bart en ik ben 39 jaar. In 2000 heb ik een auto ongeluk gehad waardoor ik hersenletsel heb opgelopen en blind ben geworden. Ik zie minder dan 4 %,

Door mijn hersenletsel kan ik in sommige situaties snel geïrriteerd raken, bijvoorbeeld als het te druk is om mij heen. Ik kan soms ook verkeerd overkomen met bepaalde antwoorden. Af en toe vergeet ik wel eens iets en ik kan me niet altijd lang concentreren. Het liefst hoor ik van mensen om hij heen recht in mijn gezicht op een normale manier, wanneer er iets aan de hand is. Ik probeer zo ook naar anderen te reageren.

Vrijwilligers gezocht!

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Wil jij ons helpen onze doelstelling te bereiken? Lees ons persbericht of meld je meteen aan!