In 2014 is de stichting Volontario in Stein opgericht. Deze stichting wil de vrijwilliger in het zonnetje zetten. Via hun website kunnen de vrijwilligers van instellingen die aangesloten zijn, uren “declareren” dat ze vrijwilligerswerk doen. Rond het einde van het jaar worden die uren “uitgekeerd” in zogenaamde Volo’s: lokale munten die besteed kunnen worden tijdens het jaarlijkse Volontario event.

Dit jaar werd het event gehouden op zaterdag 19 november. Maar liefst 15 lokale ondernemers waren aanwezig in het Maaslandcentrum te Elsloo. Maar liefst 15 ondernemers waren aanwezig: Stox mode, BloemenMonique, Dukers bakkerijen, F2F Travel, Luna eten en drinken, Het Slimme Schaap, Karwei Elsloo, Baggiezz, Albert Heijn, Auwt Gäöl, Steinerbos, De wereldwinkel Stein, Gelissen 2Wielers, N-Style en het Maaslandcentrum.

Wij vinden het belangrijk dat meer mensen (On)Beperkt 4 life leren kennen, dus wij waren ook van de partij met een stand. We hebben met z’n allen heel wat Volo’s gespaard, die ingewisseld werden voor zoete lekkernijen, kleine cadeautjes en enkele versnaperingen ter plaatse.

De markt duurde toch ongeveer 8 uur; daarna was het tijd voor muziek van diverse lokale artiesten en natuurlijk een hapje en een drankje. Tegen 10 uur was het tijd om naar huis te gaan: een mooie ervaring rijker en een aantal visitekaartjes armer. Kortom: opzet geslaagd!