Video

Interview met Rick Brink (ex-minister voor Gehandicaptenzaken)

Een interview op 28 mei 2021 met Rick Brink (ex-minister Gehandicaptenzaken) naar aanleiding van de nominatie voor de nationale vrijwilligersprijzen. Het gesprek ging o.a. overr het ontstaan en nut van (On)beperkt 4 life.

“Beleef en Leer”

Kleuters ervaren hoe het is gehandicapt te zijn

Hoe voelt het om te leven met een lichamelijke beperking? De kleuters van OBS de Maaskei in Stein konden het zelf ervaren tijdens een spellendag.

Veertien vrijwilligers lieten de kinderen zien hoe je jezelf met een handicap prima kunt redden in het dagelijks leven. Zo konden de kleuters met een blinddoek om een ritje maken in een rolstoel of lopen met een blindenstok. Ook mochten ze proberen om een puzzel te leggen zonder gebruik te maken van hun handen.

 

Ook naar voorgezet onderwijs

De dag was een initiatief van de stichting Onbeperkt4 life, die een juiste en echte beeldvorming bij kinderen wil creëren over mensen met een beperking.

De stichting is nu anderhalf jaar vooral actief in de regio’s Stein en Echt-Susteren. Twee keer per week wordt een school bezocht. “Nu zijn het kleuters maar we geven ook uitleg aan de oudere kinderen in de bovenbouw. Op dit moment ontwikkelen we een programma voor het voortgezet onderwijs.