Reacties

 

Deze pagina zal regelmatig bijgewerkt worden met reacties van docenten van de scholen die wij bezoeken. Reacties worden via een online formulier aan ons aangereikt door de betreffende docenten en ongecensureerd geplaatst.

Dit is echt een zinvol project. Er is meer bewustwording bij de kinderen. Ze spraken er weken later nog over in de klas. Tot volgend jaar!

Yvonne Meesters

Docente, De Maaskei te Stein | Kleuterproject groep 2B

De kinderen van groep 8 van KC Angela in Echt hebben met veel plezier aan het project Onbeperkt4life meegedaan. De spellen waren keurig verzorgd en de kinderen hebben de medewerkers uitgebreid kunnen interviewen. Ze hebben kunnen ervaren hoe het is om met een handicap te leven. De belangrijkste ervaring was dat mensen met een handicap sommige dingen niet, maar heel veel dingen wel kunnen. De medewerkers van Onbeperkt4life staan positief in het leven en dragen echt uit: “Het glas is half vol!”

Wim Jacobs

Docent, Basisschool Angela te Echt | Bovenbouw groep 8

De informatie over het project, de datum en de tijd waren prima. Er was vooraf een prettig en helder mailcontact met de stichting, er werd snel geantwoord en gereageerd op vragen. De mensen met wie er gewerkt werd, waren allemaal vriendelijk en op een leuke manier gericht op de kinderen. Iedere medewerker had zijn eigen kwaliteiten, waardoor de leerlingen ook door iedere medewerker op een ander vlak ‘ geraakt’  werd.

Wat we wel adviseren is om informatie te geven over de werkvorm die gehanteerd wordt tijdens het bezoek (denk aan: een algemene opstart, werken in groepjes,…). Zo kunnen wij het project met de kinderen voorbereiden en weten wij ook waar wij als leerkrachten een rol moeten vervullen. Verder is het voor onze doelgroep ook belangrijk de kinderen voor te bereiden op wat komen gaat. Een korte presentatie met een voorstelronde van de deelnemers zou zeer gewenst zijn, we vinden het fijn dat alle medewerkers op de website staan voorgesteld, maar wisten niet welke medewerkers zouden komen.

Het project was heel zinvol voor de kinderen. Na het project zijn er nog veel vragen gekomen, net als tijdens de dag zelf. Kinderen beseffen dat je met een handicap ook bij de samenleving hoort.

Wij hadden weinig verwachtingen van het project, omdat wij te weinig informatie hadden over het project bij jonge kinderen. Het nog beter voldoen aan onze verwachtingen kan behaald worden als er duidelijkere informatie wordt verstrekt en het doel van het project helder omschreven wordt per doelgroep.

Luc Smeets

Docent, SBO De Horst | Kleuters, speciaal onderwijs

De kinderen zijn telkens weer heel actief betrokken bij jullie activiteiten; ze vinden het telkens jammer wanneer het weer voorbij is. De manier waarop jullie kinderen bewust maken wat leven met een beperking inhoudt, zorgt ervoor dat er bij de kinderen meer kennis over en begrip voor leven met een beperking komt.

Rinie Schobben

Docent, De Maaskei te Stein | Bovenbouw, groep 7

Tijdens de eerste bijeenkomst hebben mijn leerlingen in kleine groepjes kunnen ervaren hoe het is om in het dagelijks leven, te leven met een beperking. Dit was voor de meeste leerlingen een echte eye-opener. Los van het feit, dat de activiteiten, spelletjes erg leuk waren en op een zeer prettige manier begeleid werden door de vrijwilligers, heeft het bij de leerlingen echt wel tot een bewustwording geleid. De tweede bijeenkomst konden ze dan ook genoeg vragen stellen, omdat ze zelf de ervaringen hadden opgedaan. Mijn leerlingen van groep 8 hebben vorig jaar ook al deelgenomen aan onbeperkt4life, maar deze twee bijeenkomsten hebben zeker weer voor een bepaalde diepgang gezorgd.
Nogmaals een groot bedankje voor alle fijne vrijwilligers !!!

Daniëlle Houtvast

Docent, De Maaskei te Stein | Bovenbouw, groep 8

“Beleef en Leer”