Tijdens een van onze recente schoolbezoeken hebben onze vrijwilligers Angeline en Jan ons spontaan uitgenodigd om de kerstavond bij hen door te brengen. Er werd besloten dat we lootjes zouden trekken omdat bij Kerstmis natuurlijk ook cadeautjes horen.

Toen de dag aanbrak werden we met een probleem geconfronteerd. De bus van een van de vrijwilligers weigerde dienst. Doordat hij een rolstoel heeft die niet inklapbaar is, moesten we onze creativiteit behoorlijk aanspreken. Zijn rolstoel is wat langer dan normaal omdat zijn benen bijna niet buigen. Daardoor is het overstappen op de passagiersstoel van een reguliere auto extra lastig, mede omdat de portieren vaak niet ver genoeg open kunnen om een rolstoelgebruiker voldoende ruimte te geven. Met de nodige hulp is het uiteindelijk toch gelukt zoals je in onderstaande video kunt zien.

Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, hing er meteen al een sfeer van feest en gezelligheid. Angeline en Jan hadden gezorgd voor een zeer rijkgevulde tafel, met mooi verzorgde gerechten van Chinees restaurant “China” in Elsloo.

Voordat we hiervan gingen genieten werd de avond muzikaal ingeleid door Elly, die een professionele koorzangeres is. Zij zong hét kerstlied dat op zo’n avond natuurlijk niet kon ontbreken: ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’.

Daarna was het de hoogste tijd om de cadeautjes uit te pakken. Dit ging gepaard met de nodige hilariteit. De hoofdthema’s van de cadeautjes bleken drop en chocolade te zijn, maar daarnaast verwisselden doucheartikelen, dekentjes, kleine bordspelletjes en andere leuke hebbedingen van eigenaar.

De avond werd daarna voortgezet met goede gesprekken onder het genot van koffie, thee, fris, bonbons, chips en nootjes. Aan gespreksstof geen gebrek, want behalve dat we vrijwilligers zijn, is (On)Beperkt 4 life ook één grote vriendenclub.

Foto impressie

Klik op een foto om deze te vergroten.